9/2/17

VIDEO D' ESCALADA A LIMING , XINA 2015





     Amb aquest vídeo  de 4 minutets, volem compartir algunes imatges del viatge a Xina que vam fer el 2015. Ens va encantar l'escalada i el lloc!!! 

      


1/2/17

VALL DE L’ORCO: FISSURES i GRANIT


Para versión en castellano pincha aquí 
Aquesta vall és un regal de roca i fissures de la regió italiana de Piamonte . Per cert, el piamontès és un idioma amb una  sonoritat i vocabulari molt sembalt al caltalà . Era molt fàcil comunicar-se amb la gent de la zona. 
Hi vam estar a finals  d’octubre. Quant a temperatura, vam escalar bé, però ja començava a apretar el fred. Les nits feia molta rasca i s’havia d’escalar al sol. 
Una vall preciosa, aïllada i tranquila.  A unes dues hores de Torino. Nosaltres hi vam arribar des de la vall d’Aosta passant  pel poble de Ivrea. 
Pel que fa al “apalanque” amb la furgo no vam tenir cap problema, qualsevol raconet amagat hi estàvem tranquils.  Ens hauria agradat dormir ben be al costat del llac de Ceresole, però vam trobar alguns cartellsde prohibit autocaravanes…inclús aparcar.  On vam fer més nits va ser en el párquing al final de la carretera just abans del llac
        Tot i així per qui no viatgi en furgoneta hi ha una bona oferta d'allotjament: albergs , hostals, càmping.  Però a ple octubre estava gairebé tot tancat.  

       El dia d'arribada 

Pàrquing on fa fer algunes nit, molt tranquil i panoràmic
 Ia guia vam utilitzar aquesta:


Quant  vies, doncs trobem un bon granit que esn oferirà fissures, plaques , una bona varietat tant en via llarga com en vies d’un llarg. I gairebé tot auto-protecció. Mola anar ben assortit de friends, per poder-nos enfilar amb tranquil·litat  per les parets de la zona. 
       Que vam fer :
PARET DEL SERGENT:
“Fessura de la dezesperazione” 6b 90 m 
Una joia, flanqueig d’offwidht, el nom ja ho diu tot. Desesperant però boníssima!!  Això sí,cal ser bastant amant d’aquest tipus d’escalada ja que és molt peculiar.
El primer llarg és molt curiós , anar flanquejant i progressant amb cama dreta dins la fissura  i esquerra fora.
El seguent un 6b intens i una mica expo, el Quim sua la cansalada però se’l curra  molt i molt bé!!
I acabaem amb una xemeneia ( de les de la meva mida i axfisiant pel Quim )..però que bona!!
I rapelem . 
De material vam utilitar : dos del #6, 1 del #5 , dos del #4 i un # 1 que es pot colocar al principi del primer llarg. No cal res més , tot és moooolt ample



1º llarg...bonsíssim!!
una cama dins i un fora...

2º tirada, "la xunga"

3º llarg una xemeneia - ofwithd de les bones!!

En tocar al peus a terra ja ens queia la bava contemplant “Incastromania”  6a+, un llarg de fissura espectacular , potser el més clàssic de lal paret …i de la zona.  Som-hi doncs! I quina línia ! Encastrament perfecte,  mida perfecta de mà…d’aquelles de passar-ho bé. Molt i molt recomanable. 
De  material  camalots; un parell de 0.75, tres del 1 i tres del 2

Quina línia!!

gestionant el material...

I  després de tant  “ empotre “per activar el dits vam acabar el dia  escalant una via a la Lost Arrow amb bolts. Un 7a+  molt estètic i exigent  “L’heroe dei dui Mondi”
Acabant la jornada...

PARET DEL CAPORAL

La paret del Caporal
“Via Orecchio dei Pachiderma”  6b
Continuem amb una altra gran clàssica, que quasi ratlla la perfecció. És un segon llarg, preciós de fissura-llastra en diagonal , perfecte. Cal portar camalots de #2 del #3 i un 3,5 Vam entrar per la “Via dei Camini” un 6a de xemeneia una mica rarota .

Llarg de xemeneia per arribar a l' Orechio..


Gran línia!!!

un dels llargs que vam fer després


Una vegada vam arribar a la R de l’Orecchi ens vam quedar entretenint-nos  per la paret fent alguns llargs de dalt, va ser curió i divertit.



Un altre dia vam anar a fer “Diedro Nachez” 6b 160.
Es tracta d’un marcat i estètic diedre a la part esquerra de la paret, bo , bo.
El 2º i 3º llarg estaven molls i vam passar pels llargs  inicials de la “Tomahawk dance” un 6c i un 7a+ ben posats però preciosos. Un cop passat el tram moll ens quedem encaixonats en els diedres, i flipant amb l'ambient i l'escalada.Via semi-equipda amb algun clau , sobretot els passos difiícls i la resta es protegeix bé. Camalots del 0,5 al 3,5. Es baixa en 3 ràpels de 50m i pel que fa a horaris, vam començar a les 11 i a les 4 tornavem a estar a peu de via. 
Excel·lent ruta, molt recomanable.


 Esperò de la "Tomahawl..." bo i rebotós!!


Quin diedre!!


molt ambient!!


final de via , rapelem!

I  pel que fa a sectors de vies d’un llarg , vam anar al Dado, un mur molt característeic que es veu de del poble. Totes les vies que vam fer eren 5 estrelles. 




En una de les cares del Dado




El Quim a la clàssica i exigent Sitting Bull...gran encandene!!



Al costat de la "SItting.." hi havia aquesta línia que no sortia a la guia, i era ben bona!!!


Jugant a al bloc de Kosterlitz, (el matalàs ja va inclòs en el boulder)

        I ja està, ens ha semblat un lloc fantàstic, amb fissures realment bones i uns paissatges impressionants.